Kwaliteitsstatuut 0857731100
Psychologiepraktijk Isabellethomas-psychologie
I.Algemene informatie:
1. Gegevens ggz-aanbieder
· Naam praktijk: Isabellethomas-psychologie
· Naam regiebehandelaar/indicerend behandelaar: Isabelle Thomas
· Praktijkadres:
• Telefoonnummer: 0614916222
• E-mail: Isabellethomas-psychologie@hotmail.com
• Inschrijving KvK: 85758116
• Website: www.Isabellethomas-psychologie.nl
• BIG-registraties : 19915206425
• Eventuele overige kwalifcaties: Cognitief gedragstherapeut, supervisor VGCT
• Basisopleiding: Klinische psychologie
• AGB-code praktijk: 94066915
• AGB-code persoonlijk: 94014085
2. Biedt zorg aan in:
2.A Biedt zorg aan in: De generalistische basis-ggz
2.B Biedt zorg aan in categorie A.
3. Beschrijving aandachtsgebieden/zorgaanbod:
3 A Cliënten kunnen met de volgende problematiek in mijn praktijk terecht:
In deze praktijk behandelen we elke cliënt als een uniek individu, met eigen krachten die ingezet kunnen worden en eigen te ontwikkelen vaardigheden/ klachtgebieden. Het gaat dus om op maat gesneden behandelingen, waarbij state of the art behandelmethoden ingezet worden, altijd met voldoende wetenschappelijke evidentie en getoetst op effectiviteit en efficiëntie. Hierbij valt te denken aan EMDR, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie.
We onderstrepen het belang van meer holistisch kijken en het samenspel van lichaam en geest, dus waar nodig en in overleg met de cliënt zullen we een samenwerking zoeken met andere disciplines.
3B. Cliënten met de volgende hoofddiagnose(s) kunnen in mijn praktijk terecht:
- PTSS
-Zelfbeeldproblemen
- Angsten
- Verslavingsproblemen
4. Samenstelling van de praktijk
In deze praktijk werkt één Regiebehandelaar, Isabelle Thomas, BIG nummer 19915206425. Zij is coördinerend en indicerend regiebehandelaar.
Er zijn geen medebehandelaren.
5. Professioneel (multidisciplinair) netwerk
Ik maak gebruik van een professioneel (multidisciplinair) netwerk waaronder huisartsenpraktijk(en), collega psychologen en -psychotherapeuten, GGZ-instellingen en fysiotherapeuten, acupuncturisten, haptonomen.
Cliënten kunnen gedurende avond/nacht/weekend/crises terecht bij huisartsenpraktijk/post, spoedeisende eerste hulp, ggz-crisisdienst.
Deze praktijk heeft geen specifieke afspraken met bovengenoemde collega’s, omdat deze crisiszorg in de deze regio voor alle ingeschreven cliënten zo geregeld is en de cliënten die in deze praktijk in behandeling zijn hier geen uitzondering op zijn.
Ik vorm een lerend netwerk met Annelie Speelman- Vleems, Lisette Ceelie, en tevens ben ik aangesloten bij het lerend netwerk van Jellinek, vallend onder Arkin.
Het lerend netwerk geeft op deze manier invulling aan het samen leren en verbeteren: Onderling bespreken we waar nodig en met toestemming van de cliënt casuïstiek. Hierin komen knelpunten aan bod, methoden en technieken.
6. Contracten met zorgverzekeraars en de vergoeding van verzekerde zorg
Ik heb geen contracten met zorgverleners. Cliënten kunnen, wanneer zij een restitutiepolis hebben, met hun zorgverzekeraar contact opnemen hoeveel zij vergoed krijgen van de behandeling.
7. Behandeltarieven
Ik heb de tarieven die ik hanteer gepubliceerd op mijn website of in mijn praktijk. Ik hanteer voorwaarden en een tarief voor no-show welke gepubliceerd zijn op mijn website of in mijn praktijk.
De behandeltarieven en eventueel no-show voorwaarden en no-show tarief zijn hier te vinden: Isabellethomas-psychologie.nl
8. Kwaliteitswaarborg
Ik voldoe aan de volgende kwaliteitseisen, voortvloeiend uit mijn beroepsregistratie, specialisme of branche/beroepsvereniging:
Intervisie ; visitatie ; bij- en nascholing; registratie-eisen van specifieke behandelvaardigheden ; de beroepscode:
https://www.psynip.nl/uw-beroep/beroepsethiek/beroepscode/
9. Klachten en geschillen regeling
Mijn cliënten kunnen met klachten en geschillen over mij of mijn behandeling terecht bij P3NL. Voor meer informatie verwijzen we naar de klachten- en geschillenregeling:
https://www.p3nl.nl/diensten/klachtenregeling
https://www.p3nl.nl/klachtenregeling/clienten
Een voorbeeld van informatie wat aldaar te vinden is, is het klachtenformulier (https://www.p3nl.nl/klachtenregeling/clienten).
De klachtenfunctionarissen van CBKZ zijn te bereiken via:
E-mail: klachten@cbkz.nl
Telefoon: 088-0245104
(Aangetekende) post: Antwoordnummer 570, 4200 WB Gorinchem
10.Regeling bij vakantie en calamiteiten
Cliënten kunnen tijdens mijn afwezigheid gedurende vakantie en ziekte terecht bij: Mw. A. Speelman-Vleems van praktijk Annelief, Nieuw Baarnstraat 95 in Baarn, 06-18846006.
Ik heb overdracht geregeld en vastgelegd in geval mijn praktijk plotseling sluit wegens overlijden of andere calamiteiten: Ja
II. Het zorgproces - het traject dat de patiënt/cliënt in mijn praktijk doorloopt
11. Wachttijd voor intake en behandeling en begeleiding
Cliënten vinden informatie over wachttijden voor intake en behandeling en begeleiding via de website Isabellethomas-psychologie.nl en kunnen deze telefonisch opvragen.
12. Aanmelding en intake/probleemanalyse
De aanmeldprocedure is in mijn praktijk als volgt geregeld: De cliënt zoekt contact, hierop bespreken we eventuele wachttijden en plannen we een intake. Aangezien er één psycholoog in deze praktijk werkt verricht zij zelf alle stappen in het proces van intake/ probleemanalyse en behandeling.
Ik verwijs de cliënt door naar een andere zorgaanbieder met een beter passend zorgaanbod of terug naar de verwijzer –indien mogelijk met een passend advies- indien mijn praktijk geen passend aanbod heeft op de zorgvraag van de cliënt.
13. Behandeling en begeleiding
De cliënt is geïnformeerd over degene die het aanspreekpunt is tijdens de behandeling namelijk eigenaar en uitvoerend en regisserend GZ-Psycholoog mw. I. van Montfort-Thomas
Bij langer durende behandeling en begeleiding (> 12 weken) stuurt de indicerend regiebehandelaar een afschrift of samenvatting van het behandelplan als brief naar de huisarts (of andere verwijzer), tenzij de patiënt/cliënt daarvoor geen toestemming geeft.
Ik draag zorg voor goede communicatie met de cliënt en –indien van toepassing en met toestemming van de cliënt - diens naasten, over het beloop van de behandeling en begeleiding. Ik doe dat als volgt: Gedurende elke stap van het proces deel ik hypotheses, onderbouw waarom we welke keuzes maken in het behandelproces en informeer de cliënt hierover. Wanneer de cliënt ervoor open staat en het meerwaarde biedt voor de behandeling, bestaat er de mogelijkheid om een naaste (of naasten) te betrekken bij de behandeling.
De voortgang van de behandeling en begeleiding wordt in mijn praktijk als volgt gemonitord:
Er zijn voortgangs- en evaluatiegesprekken waarin de voortgang wordt besproken en eventuele verbeterpunten in het traject inclusief de samenwerking. Wanneer nodig zullen er vragenlijsten worden afgenomen om klachtgebieden in kaart te brengen en/ of klachtreductie te kunnen meten. Op moment van dit schrijven heeft deze praktijk ervoor gekozen géén contracten met zorgverzekeraars af te sluiten.
Ik reflecteer periodiek en tijdig met de cliënt (en eventueel zijn naasten, medebehandelaren) de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling en begeleiding. Als standaardperiode hanteer ik hiervoor elke 6 gesprekken.
Ik meet de tevredenheid van mijn cliënten bij elk evaluatiegsprek, eventueel met behulp van een vragenlijst (zoals de STV, Sessie Tevredenheids Vragenlijst).
14. Afsluiting/nazorg
Ik bespreek met de cliënt (en eventueel zijn naasten) de resultaten van de behandeling en begeleiding en de mogelijke vervolgstappen.
De verwijzer wordt hiervan door de coördinerend regiebehandelaar in kennis gesteld middels een afrondingsbrief, tenzij de cliënt hiertegen bezwaar maakt
Als een vervolgbehandeling nodig is, geef ik hierover gericht advies aan de verwijzer. Ik informeer de vervolgbehandelaar waar nodig over het verloop van de behandeling en begeleiding en de behaalde resultaten voorzien van het vervolgadvies, tenzij de cliënt hier bezwaar tegen maakt.
III. Omgang met patiëntgegevens
Ik vraag om toestemming van de cliënt bij het delen van gegevens met niet bij de behandeling betrokken professionals.
In situaties waarin het beroepsgeheim mogelijk doorbroken wordt, gebruik ik de daartoe geldende richtlijnen van de beroepsgroep, waaronder de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld (bij conflict van plichten, vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld), het stappenplan materiële controle en ik vraag het controleplan op bij de zorgverzekeraar (bij materiële controle
Ik gebruik de privacyverklaring als de cliënt zijn diagnose niet kenbaar wil maken aan zijn zorgverzekeraar/NZa: Ja, maar dit is niet van toepassing aangezien ik geen contracten heb met zorgverzekeraars.
IV. Ondertekening
Ik verklaar dat ik me houd aan de wettelijke kaders van mijn beroepsuitoefening, handel conform het Landelijk Kwaliteitsstatuut GGZ en dat ik dit Kwaliteitsstatuut naar waarheid heb ingevuld, ja:
Mw. I. van Montfort-Thomas, Amersfoort, 8 augustus 2022